vuk-jeremiq-kritikon-qeverine-e-serbise:-ne-s’e-njohim-kurre-pavaresine-e-kosoves

Vuk Jeremiq kritikon qeverinë e Serbisë: Ne s’e njohim kurrë pavarësinë e Kosovës

Jeremiq kritikon qeverinë e Serbisë: Ne s’e njohim kurrë pavarësinë e Kosovës.

Kryetari i Partisë Popullore në Serbi, Vuk Jeremiq ka kritikuar qeverisjen e Serbisë gjatë viteve të fundit se e ka shtrembëruar ndërgjegjen kolektive.

Jeremiq tha se në tetë vitet e fundit, qeveria “me veprimet dhe propagandën e saj ka shtrembëruar plotësisht ndërgjegjen kolektive të njerëzve për atë që është e drejtë dhe çfarë jo”.

“Kjo është arsyeja pse nuk ka aspak rëndësi se sa shpejt ne arrijmë të heqim qafe diktaturën kriminale, e cila po hyn në fazën e saj të zhveshur”, tha Jeremiq.

Ai u bëri thirrje zyrtarëve, anëtarëve dhe aktivistëve të Partisë Popullore të flasin me bashkëqytetarët e tyre në të gjithë Serbinë dhe të paraqesin programin e partisë, teksa shpjegoi qasjen e subjektit të tij politik ndaj Kosovës, transmeton Gazeta Express.

“Shtylla kurrizore e programit tonë është një ekonomi e bazuar në sipërmarrjen private vendase, në vend të ekonomisë aktuale të partisë. Ne duam që Serbia të organizohet si një shtet modern evropian, si Republika Çeke ose Austria. Ne besojmë se detyra më e rëndësishme e shtetit është të sigurojë sigurinë, rendin, shtetin e së drejtës dhe drejtësinë shoqërore. Ne do të mbështesim pa kompromis barazinë dhe lirinë e zgjedhjes dhe fjalës së të gjithë qytetarëve të Serbisë. Në fund, qëndrimi ynë i qartë është se Serbia nuk duhet kurrë dhe në asnjë formë të njohë Kosovën dhe Metohinë si një shtet të pavarur”, tha Jeremiq.

Ai deklaroi se zgjedhjet qershorin e kaluar “opozita bëri më të mirën e mundshme – duke bojkotuar ato ndezi dritën dhe delegjitimoi qeverinë”.

“Çështja e demokracisë në Serbi është ngritur kështu në nivelin ndërkombëtar dhe bashkësia ndërkombëtare, dhe kryesisht Bashkimi Evropian, ka vendosur të përfshihet në një dialog mbi kushtet e zgjedhjeve.” Sot, përveç Bjellorusisë, Serbia është i vetmi vend në Evropë në të cilin nuk ka kundërshtim në parlament. Kjo situatë është anormale dhe e paqëndrueshme”, tha Jeremiq.

Sipas tij, për këtë arsye zgjedhjet e ardhshme duhet të mbahen në kushte më të mira, para prillit të vitit 2022.

“Ne jemi duke u përgatitur për zgjedhjet dhe nëse kjo do të ndodhë do të varet nga kushtet e zgjedhjeve”. Derisa të shpallen zgjedhjet, ne duhet të forcojmë organizimin e partisë në mënyrë që të jemi në gjendje të mbulojmë të gjitha qendrat e votimit në Serbi dhe të mbrojmë rezultatin e zgjedhjeve”, tha Jeremiq.