bik-u-merr-vendim:-para-hyrjes-ne-xhami-duhet-te-behet-ky-veprim

BIK-u merr vendim: Para hyrjes në xhami duhet të bëhet ky veprim

BIK-u ka marrë vendim që të bëhet ky veprim para hyrjes në xhami.

Kryesia e Bashkesisë Islame të Kosovës ka marrë dy vendime me qëllim të parandalimit të përhapjes së pandemisë COVID-19.

Përmes një njoftimi, BIK-u ka njoftuar se para kryerjes së të gjitha ceremonive fetare brenda dhe jashtë objekteve të bëhet fillimisht matja e temperaturës së të gjithë besimtarëve para kryerjes së riteve fetare.

Tutje në njoftim kërkohet nga të gjithë besimtarët që në të gjitha rastet të mbajnë higjienen e tyre, të pastrojnë duartë, të mbajnë maskën dhe të mbajnë distancën fizike.