presidenti-i-perkohshem-i-barcelones-jep-lajmin-qe-askush-nuk-e-priste

Presidenti i përkohshëm i Barcelonës jep lajmin që askush nuk e priste

Një lajm i papritur ka ardhur nga Presidenti i përkohshëm i Barcelonës.

Presidenti i përkohshëm i Barcelonës, Carles Tusquets u shfaq të hënën pas takimit të parë të menaxhmentit, i cili u krijua të enjten, për të shpjeguar linjat e veprimit të organit të përkohshëm.

Në parim, dhe nëse kriza shëndetësore e lejon atë, ideja është që të thirren zgjedhjet në Krishtlindje, dhe pastaj do të ketë 40 ditë derisa të mund të vendosin kutitë e votimit. Për ta bërë këtë, është ngritur një grup pune për të përgatitur zgjedhjet me gjeneralitet.

Duhet të mbahet mend se statutet, për shembull, nuk lejojnë votimin elektronik.

Nga ana tjetër, Tusquets ka shpjeguar se të gjitha vendimet e marra nga presidenti i kaluar mund të revokohen nga bordi i ardhshëm, por tani ato janë përqendruar në çështjen ekonomike, e cila është shumë e goditur për shkak të krizës nga Covid-19.

“Ne duhet të vazhdojmë të zvogëlojmë shpenzimet në periudhën afatshkurtër dhe më e menjëhershmja është ulja e pagave që është në zhvillim e sipër dhe që përfundon më 5 nëntor. Shpresojmë të mbyllim një marrëveshje me lojtarët dhe personelin jo-sportiv të klubit. Situata e klubit është shumë komplekse dhe ne duhet të veprojmë në dy rreshta: shpenzime më të ulëta dhe të kërkojmë të ardhura që nuk ekzistojnë”, shpjegoi ai.

Ai gjithashtu ka mohuar kategorikisht një falimentim të mundshëm.