publikohen-akuzat-individuale-ndaj-hashim-thacit,-kadri-veselit,-rexhep-selimit-dhe-jakup-krasniqit

Publikohen akuzat individuale ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit

Janë publikuar akuzat individuale ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit.

Gjykata Speciale ka publikuar aktakuzën me plot 173 pika ndaj ish-krerëve të UÇK’së, Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi dhe Jakup Krasniqi.

Në 172 pika akuzohen për krime të kryera si “organizatë e përbashkët kri’minale”.

Ndërkohë në pikën 173 janë publikuar edhe krimet individuale mbi të cilat dyshohen ish-krerët.

173. Hashim THAÇI, Kadri VESELI, Rexhep SELIMI dhe Jakup KRASNIQI janë individualisht penalisht përgjegjës për:

Pika 1: PERSEKUTIMI mbi baza politike dhe / ose etnike, një KRIM KUNDËR HUMANITET, i dënueshëm sipas Neneve 13 (1) (h), 16 (1) (a) dhe 16 (1) (c) të Ligjit;

Pika 2: BURIMI, KRIM KUNDËR NJERZIMIT, i dënueshëm nën Nenet 13 (1) (e), 16 (1) (a) dhe 16 (1) (c) të Ligjit;

Pika 3: Arrestimi dhe ndalimi i paligjshëm ose arbitrar, një kr’im lufte, dënohet sipas neneve 14 (1) (c), 16 (1) (a) dhe 16 (1) (c) të ligjit;

Pika 4: AKTET E TJERA Ç’Njerëzore, një KR’IM KUNDR NJERËZIMIT, i dënueshëm sipas neneve 13 (1) (j), 16 (1) (a) dhe 16 (1) (c) të Ligjit;

Pika 5: TRAJTIMI ÇNJEREZOR, një k’rim lufte, i dënueshëm sipas neneve 14 (1) (c) (i), 16 (1) (a) dhe 16 (1) (c) të Ligjit;

Pika 6: Tortura, një k’rim kundër njerëzimit, i dënueshëm sipas neneve 13 (1) (f), 16 (1) (a) dhe 16 (1) (c) të Ligjit;

Pika 7: Tortura, një kr’im lufte, i dënueshëm sipas neneve 14 (1) (c) (i), 16 (1) (a), dhe 16 (1) (c) të Ligjit;

Pika 8: Vrasja, një kr’im kundër njerëzimit, i dënueshëm sipas neneve 13 (1) (a), 16 (1) (a) dhe 16 (1) (c) të Ligjit;

Pika 9: Vrasja, një kri’m lufte, i dënueshëm sipas neneve 14 (1) (c) (i), 16 (1) (a), dhe 16 (1) (c) të Ligjit; dhe

Pika 10: Zhdukja e imponuar e personave, një kr’im kundër HUMANITET, i dënueshëm sipas Neneve 13 (1) (i), 16 (1) (a) dhe 16 (1) (c) të Ligjit.