ja-cka-ishte-duke-bere-trump-ne-momentin-kur-baiden-u-shpall-president-i-shba-ve

Ja çka ishte duke bërë Trump në momentin kur Baiden u shpall President i SHBA-ve

Joe Biden shpallet fitues derisa Trump po luante golf.

Joe Biden është zgjedhur presidenti i ardhshëm i Shteteve të Bashkuara, sipas rrjeteve televizive dhe Associated Press – ndërsa Donald Trump luante golf.

CNN, NBC, ABC, CBS, AP dhe USA Today të gjithë bënë shpalljen dhe Fox News ndoqi shembullin 10 minuta më vonë.

Biden do t’i drejtohet kombit në ora 20:00 të mbrëmjes së sotme, sipas kohës lokale.

Festime spontane shpërthyen në qytetet e mëdha, por Trump refuzoi të pranonte shpalljen, duke pretenduar se Biden po përpiqej të ‘paraqitej në mënyrë të gabuar’ si fituesi.

Trump madje nuk ka plane të menjëhershme për të ftuar Biden në një takim të Zyrës Ovale, një traditë midis presidentëve në ikje dhe atyre që vijnë, njoftoi CNN, përcjell Telegrafi.

Biden shkroi në Twitter: ‘Amerikë, unë jam i nderuar që më ke zgjedhur mua për të udhëhequr vendin tonë të madh. Puna përpara nesh do të jetë e vështirë, por unë ju premtoj këtë: Unë do të jem një President për të gjithë amerikanët – pavarësisht nëse ju keni votuar për mua apo jo. Unë do të ruaj besimin që më keni dhënë’.

Por fushata e ekipit të Trump lëshoi një deklaratë në emër të Trump duke pretenduar se Biden nuk ishte fituesi dhe se do të luftonte me përpjekjet ligjore për të sfiduar votat.

Të shtunën në mëngjes ai shkroi në Twitter se mbështetësit e tij janë ndaluar të vëzhgojnë numërimin e votave në disa nga shtetet kryesore pavarësisht se bërtasin ‘ndalo numërimin!’ dhe se zyrtarët kishin ‘mbuluar dritaret’ për të bllokuar pamjet e tyre dhe për t’i ndaluar ata të mbikëqyrnin procesin.

Ai premtoi gjithashtu një konferencë ‘të madhe’ për shtyp në Filadelfia, ku vazhdon numërimi i votave, ku ai tha se avokatët e tij do të ishin të pranishëm, më pas u pa që po dilte nga Shtëpia e Bardhë me veshje të rastësishme.

Ndërsa ishte në makinë, ai shkroi në Twitter një lidhje me një histori të Breitbart rreth një ‘gabimi’ në softuerin e numërimit të votave.

Ai u pa duke mbërritur në klubin e tij të golfit në Sterling, Virginia, pak më vonë.

Ekipi i fushatës së tij zotuar të ngre procese gjyqësore në Pensilvani, Georgia, Michigan dhe Nevada për të argumentuar se rezultateve nuk mund t’u besohet, dhe ai po kërkon një rinumërim në Wisconsin.

Megjithatë, besimi midis aleatëve të Trump dukej se u zvogëlua dhe thirrjet që ai të pranojë humbjen duket se janë rritur.

Ad

You might also like