komuna-e-prishtines-ndan-pese-milione-euro-per-bizneset-dhe-100-mije-per-mediat

Komuna e Prishtinës ndan pesë milionë euro për bizneset dhe 100 mijë për mediat

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka njoftuar se kanë ndarë pesë milionë euro për t’u dalur në ndihmë bizneseve të vogla në kryeqytet.

Përmes një postimi në Facebook, Ahmeti tha se po ashtu kanë ndarë një fond prej 100 mijë eurosh për mediat që operojnë në Prishtinë.

Njoftimi i plotë:

Në ditët në vijim do të fillojmë procesin e ndarjea së granteve për mikrobizneset dhe bizneset e vogla. Kemi ndarë 5 milion euro për këtë qëllim. Duke marr parasysh numrin e bizneseve në Prishtinë kjo është ndihmë e vogël por për mikro dhe bizneset e vogla mund të jetë domethënëse në pandemi. Procesi do të jetë transparent (online).

Po ashtu kemi ndarë një fond prej 100 mijë eurosh për mediat që janë në Prishtinë. Raportimi dhe gazetaria janë tepër të rëndësishme dhe vështirësitë financiare nuk mund të jenë arsye e mbylljes për shumicën prej tyre në këtë kohë. Komisioni për ndarjen do të jetë me shumicë nga vetë përfaqësuesit e këtij grupi me përfaësuesit e të cilëve jam takuar javën e kaluar. /ORAinfo/