kurre-mos-e-mbani-ushqimin-ne-foli,-kjo-eshte-arsyeja

Kurrë mos e mbani ushqimin në foli, kjo është arsyeja

Pse nuk duhet asnjëherë të mbajmë ushqimin në foli.

Mbulimi i enëve me foli alumini lë ajër të mjaftueshëm për bakteret dhe favorizon riprodhimin e tyre.

Shumë thjesht vendosin një tas me ushqim në frigorifer dhe e mbulojnë atë me letër alumini, por hulumtimet kanë treguar se kjo mënyrë e ruajtjes së ushqimit është e dëmshme.

Disa baktere mbeten në ushqim edhe pas gatimit, dhe thërrimet e ushqimit në temperaturën e dhomës janë një substrat i shkëlqyeshëm për këto mikroorganizma që shumohen shpejt.

Një zgjidhje më e mirë është ruajtja e ushqimit në kontejnerë që nuk lejojnë të futet ajri.

Ad

You might also like